Om te bepalen of de inname van gehakt rundvlees is even effectief als inname van een koemelk eiwit drank in het stimuleren van na weerstand oefening spier eiwitsynthese prijzen voor jonge mannen.
ID
Bron
Verkorte titel
Aandoening
- Eiwit- en aminozuurmetabolismestoornissen NEG
- Spieraandoeningen
Synoniemen aandoening
Betreft onderzoek met
Ondersteuning
Onderzoeksproduct en/of interventie
Uitkomstmaten
Primaire uitkomstmaten
Het belangrijkste eindpunt van de studie is de spier eiwitsynthese, uitgedrukt
als fractionele synthetische rate (FSR). Om de FSR bepalen, zal de volgende
parameters worden gemeten in bloed en spierweefsel:
Plasma-en spier vrij fenylalanine-concentratie (uitgedrukt in mmol / L)
Plasma verrijking van L-[ring-2H5] fenylalanine (uitgedrukt als mol procent
overschot (MPE))
Muscle eiwit gebonden verrijking van de L-[ring-2H5] fenylalanine (uitgedrukt
als MPE)
L-[ring-2H5] fenylalanine verrijking van de spier vrij aminozuur pool
(uitgedrukt als MPE)
Secundaire uitkomstmaten
Secundaire eindpunten omvatten het hele lichaam eiwit omzet, eiwit vertering en
absorptie kinetiek en nitraat / nitriet-analyse. De volgende parameters zullen
worden berekend:
Exogene fenylalanine tempo van uiterlijk en plasma beschikbaarheid van
fenylalanine.
Totale prijs van fenylalanine verschijnen en verdwijnen (= eiwit omzet)
Endogene fenylalanine snelheid van uiterlijk (= eiwitafbraak)
Achtergrond van het onderzoek
Weerstand uit te oefenen en eiwit inname kunnen afzonderlijk en samen zorgen
voor spiereiwit synthese tarieven te stimuleren. Deze synergie van de spieren
en eiwit inname vormt de basis voor de opleiding-gemedieerde hypertrofie. Veel
arbeiders hebben gemanipuleerd na het sporten eten paradigma's in een poging om
de 'optimale' bron van eiwitten te bepalen om te consumeren om spiereiwit
aanwas te ondersteunen. Originele werk werd uitgevoerd met behulp van
intraveneuze infusie van gemengde aminozuren of bolus inname van mengsels van
kristallijne aminozuren, maar consumeren vrije aminozuren komt zelden voor in
normale dieet situaties. Op dit moment is er een grote interesse in het
bestuderen van de capaciteit van de zuivel-eiwitten aan postexercise spier
eiwitsynthese tarieven stimuleren en training-gemedieerde hypertrofie te
bevorderen. Zuivel-eiwitten vormen een aantrekkelijke bron van eiwitten voor
onderzoekers om te studeren, omdat ze snel verteerd / opgenomen en bevatten een
hoge verhouding van essentiële aminozuren, vooral leucine. Beide van deze
kenmerken, snelheid van de spijsvertering / absorptie en piek amplitude in
leucinemia, zijn fundamenteel voor de maximale stimulatie van de eiwitsynthese
tarieven na eiwit inname. Echter zeer weinig bekend over de effecten van andere
vormen van hoogwaardige dierlijke eiwitten, zoals rundvlees, op het stimuleren
van na het sporten spier eiwitsynthese tarieven. Rundvlees wordt beschouwd als
een van hoge kwaliteit en op grote schaal gegeten eiwitbron. Belangrijk is dat
een 113-g portie rundvlees bevat 30 gram eiwit (~ 10 g essentiële aminozuren; ~
2 g leucine) en is vergelijkbaar in aminozuur samenstelling met die van
melkeiwitten. Zeker, sommige aanwijzingen dat het synergetische effect van de
oefening en het voeden van spier eiwitsynthese tarieven is nog steeds duidelijk
na consumptie van rundvlees. Echter, de arbeiders niet vergelijken met deze
reactie op een groep die een alternatief van hoge kwaliteit
isonitrogenous-gematchte dierlijke eiwitbron verbruikt. Als gevolg hiervan kan
alleen worden gespeculeerd op het vermogen van rundvlees naar spier
eiwitsynthese tarieven in vergelijking met melkeiwitten tijdens postexercise
herstel te stimuleren.
In de huidige studie willen we de invloed van enkele maaltijd-achtige
hoeveelheid van gehakt vlees of zuivelproducten van melk op de spijsvertering
en de absorptie kinetiek en postexercise spier eiwitsynthese tarieven te
bepalen. Deze studie zal de eerste zijn om direct twee meest geconsumeerde
eiwitrijke levensmiddelen vergelijken op spier eiwitsynthese prijzen voor
gezonde jonge mannen. Deze informatie wordt als zeer relevant voor het
ontwikkelen van nutritionele interventies voor het behoud en de toekomende
spiermassa.
Doel van het onderzoek
Om te bepalen of de inname van gehakt rundvlees is even effectief als inname
van een koemelk eiwit drank in het stimuleren van na weerstand oefening spier
eiwitsynthese prijzen voor jonge mannen.
Onderzoeksopzet
De huidige studie maakt gebruik van een cross-over design. In totaal zullen 12
gezonde jonge mannelijke proefpersonen worden opgenomen in de studie.
Onderwerpen zullen willekeurig worden toegewezen aan gehakt vlees of melk te
consumeren tijdens het proces een. Tijdens de test dag, zullen onderwerpen uit
te voeren leg extension uit te oefenen en onmiddellijk daarna verbruiken 35 g
eiwit hetzij als gehakt of melk. Ongeveer twee weken later onderwerpen keert
terug naar het laboratorium voor de identieke experimentele procedures als
proef 1, die oefening die is uitgewerkt af te stemmen op proef 1 en het
verbruik van alternatieve eiwitbron, die niet werd geconsumeerd in een proef
omvat.
Onderzoeksproduct en/of interventie
eiwit type, van runderen melk of gehakt rundvlees
Inschatting van belasting en risico
De risico's zijn in deelname aan dit experiment zijn minimaal. Inbrengen van de
katheter in een ader is vergelijkbaar met een normale bloeddruk te trekken en
het enige risico is van een kleine lokale hematoom. Minimaal risico geldt ook
voor biopsie van de spier. De incisie gemaakt voor het verkrijgen van de spier
biopsie zal worden uitgevoerd door een ervaren arts en zal volledig genezen.
Binnen onze onderzoeksgroep hebben we ruime ervaring met het nemen van spier
biopsieën. Tijdens de follow-up enkele dagen na het nemen van de biopsie geen
complicaties gemeld.
Het melkeiwit dranken bevatten normale nutritionele ingrediënten en om die
reden geen vormen geen gezondheidsrisico's. De vacuüm verpakt en pre-gewogen
vlees maaltijden zijn normale voedingsmiddelen en zijn vrijgegeven voor
menselijke consumptie. De gelabelde aminozuren tracers toegepast in dit
experiment zijn niet radioactief en zijn volledig veilig. De productie van de
tracers voor intraveneuze toediening zal plaatsvinden in een steriele omgeving
volgens de GMP-richtlijnen.
Er zijn geen complicaties geassocieerd met de procedure van een DEXA scan. Het
niveau van de straling die vrijkomt tijdens een DEXA is zeer laag, <1 microSv.
Dit is zeer minimale blootstelling in vergelijking met de totale achtergrond
stralingsniveau per jaar in Nederland, dat is ongeveer 2,5 mSv / jaar.
Algemeen / deelnemers
PO Box 616
6200 MD
NL
Wetenschappers
PO Box 616
6200 MD
NL
Landen waar het onderzoek wordt uitgevoerd
Leeftijd
Belangrijkste voorwaarden om deel te mogen nemen (Inclusiecriteria)
mensen
De leeftijd van 18-35 jaar
Gezonde, recreatief actief
BMI <25 kg/m2
Belangrijkste redenen om niet deel te kunnen nemen (Exclusiecriteria)
roken
Allergie voor melk eiwitten (wei of caseïne)
vegetariërs
vrouwelijk
artritis voorwaarden
Een geschiedenis van de neuromusculaire problemen
Eerdere deelname in aminozuur tracer studies
Opzet
Deelname
Opgevolgd door onderstaande (mogelijk meer actuele) registratie
Geen registraties gevonden.
Andere (mogelijk minder actuele) registraties in dit register
Geen registraties gevonden.
In overige registers
Register | ID |
---|---|
Ander register | METC 11-3-088 |
CCMO | NL38849.068.11 |