9 resultaten
Fase 2 pilot-studie: haalbare training intensiteit onderzoeken voor patiënten met uitgezaaide colorectale kanker en data verzamelen over preliminaire effecten op klinische uitkomsten. Fase 3 trial: data verzamelen over de effectiviteit van training…
Het doel van de RADICES studie is het onderzoeken van de effecten van een beweeg- en voedingsinterventie van 12 weken voor patiënten met uitgezaaide slokdarm- of maagkanker. De interventie zal helemaal zijn afgestemd op de conditie en…
Het beoordelen van de impact van een voedingsmiddel dat caprylzuur en omega-3 vetzuren bevat op het herstel van de skeletspierfunctie na inspanning die spierbeschadiging veroorzaakt.
Het vergelijken van de klinische en angiografische uitkomsten van een strategie van PCI van de natieve coronair versus PCI van de bypass graft in patiënten die in het verleden coronaire arteriele bypass graft (CABG) chirurgie hebben gehad, met nu…
Het primaire doel van deze studie is het onderzoeken van het effect van 26 weken supplementatie met drie verschillende voedingsvezels (cichorei inuline, resistent dextrine en zeewierpolysaccharide) in vergelijking met een placebo (maltodextrine) op…
Primair: Het onderzoeken van de effecten van een preoperatief veganistisch voedingspatroon van 2 weken in vergelijking met een omnivoor voedingspatroon op de eiwitsynthese in Hoffa's fat pad, synovium, bot, ligamenten, menisci en kraakbeen bij…
Deze studie zal onderzoeken of het veilig is om immunomodulerende therapie te staken bij patiënten met multiple sclerose die de afgelopen vijf jaar geen tekenen van inflammatoire ziekteactiviteit hebben vertoond.Primaire onderzoeksvraag:- Kan…
Het doel van dit onderzoek is om de effectiviteit van twee interventies op basis van apps te vergelijken op de kwaliteit van het dieet en ervaren stress, in vergelijking met standaardzorg.
Ons onderzoek is gericht op het identificeren van unieke metabotypen onder personen met overgewicht die risico lopen op T2DM en het beoordelen van hun respons op een 1 jaar durende dieetmodulatie van macronutriënten. Het doel is om proof-…