7 resultaten
Het primaire doel van deze studie is om te bepalen of, oro-sensorische blootstelling of maag- signalen van groter belang zijn voor de maaltijd beëindiging (verzadiging). Als tweede doelstelling willen we begrijpen hoe cognitieve factoren de mond en…
In dit onderzoek testen wij welke van de twee voedingsstrategieen voor volwassenen met chemotherapie geinduceerde mucositis optimaal is met het oog op het handhaven van een optimaal lichaamsgewicht, voedingsstatus, darmmucosa barriere en…
Onderzoeken of de snelheid van maagontlediging verschilt tussen een laag visceus melkproduct en een hoog visceus melkproduct die calorisch identiek zijn.
Om te bepalen wat de verschillen zijn in voedselcue reactiviteit tussen individuen met overgewicht en slanke individuen. Hierbij kijken hoe parameters die slaan op gedrag (voedselkeuze, voedselinname, stemming) en op fysiologie (hartslag,…
het onderzoeken van het autonome zenuwstelsel en gezichtsuitrdukkingen in respons op sensorisch specifieke verzadiging
Dit protocol rich zicht op studies met als doel:1- Een beter begrip van sensorische waarneming en eetgedrag,2- Validatie van nieuw ontwikkelde sensoriek- en gedragsmethoden3 - Het bepalen van het effect van vet-, suiker- en/of zoutreductie op de…
Primair doel: Hoofddoel van de studie is om te onderzoeken wat de verschillen in gen-expressie, lichaamssamenstelling, spier functie en metabolisme zijn tussen colon kanker patiënten en controles. Secundair en tertiair doel: Secundair doel is om de…