13 resultaten
Om te bepalen wat de verschillen zijn in voedselcue reactiviteit tussen individuen met overgewicht en slanke individuen. Hierbij kijken hoe parameters die slaan op gedrag (voedselkeuze, voedselinname, stemming) en op fysiologie (hartslag,…
Deze study zal de effecten van verschillende zuivelproducten onderzoeken, welke vaak genuttigd worden in Nederland en nog niet analyseerd zijn, op de glycemische index en insuline index bij mensen. Dit zal onderzocht worden door post-prandiaal…
Het doel van dit onderzoek is om te bepalen of insuline detemir, vergeleken met NPH insuline, leidt tot een ander/versterkt effect op het cerebrale glucosemetabolisme en cerebrale doorbloeding van eetlust regulerende gebieden. Tevens zal onderzocht…
Dit onderzoek wordt uitgevoerd om het effect van verschillende maaltijdfrequenties op glucose en insuline spiegels en energie verbruik te bepalen in mensen met een verhoogd risico op type 2 diabetes. Dit zal onderzocht worden door bloedmonsters te…
Hoe leiden zuiveleiwitten vergeleken met plantaardige eiwitten en koolhydraten bronnen tot glucose en insuline metabolisme en substraat gebruik?
Onderzoeken of de toedieningsvorm van het orale D7-cholesterol van invloed is geweest op de gemeten cholesterolabsorptie in de Dahlia-2a studie.
Dit onderzoek wordt uitgevoerd om het effect van verschillende maaltijdfrequenties op glucose- en insuline metabolisme en het substraatgebruik te bepalen in mensen. Dit zal onderzocht worden door bloedmonsters te analyseren voor glucose en insuline…
De belangrijkste doelstelling van deze studie is om te onderzoeken welke acute effecten de inname van hoog-vet milkshakes rijk aan verzadigd, enkelvoudig of meervoudig onverzadigd vet heeft op PBMC genexpressie profielen van obese type 2 diabeten en…
Doel van het onderzoek is om de hypothese te testen dat GLP-1 receptor activatie van CNS belonings- en verzadigingscircuits ontstaat, in de context van voedsel(gerelateerde) stimuli, en dat dit effect veranderd is bij individuen met obesitas en T2DM…
Onderzoeken of de snelheid van maagontlediging verschilt tussen een laag visceus melkproduct en een hoog visceus melkproduct die calorisch identiek zijn.
Om het adaptief vermogen van de relevante metabolische processen in mensen te bestuderen na een vetrijk challenge en orale glucose challenge. Het onderzoek heeft als doel een testmethode in handen te krijgen die van toepassing kan zijn voor klinisch…
Het doel is om de rol van centraal insuline op het glucose metabolisme te bestuderen.
het onderzoeken van het autonome zenuwstelsel en gezichtsuitrdukkingen in respons op sensorisch specifieke verzadiging