11 resultaten
- bepalen van het 10-jarig beloop van Anorexia Nervosa- exploratief onderzoek in de bepaling van voorspellers voor het beloop van Anorexia Nervosa
Om na te gaan of het succes van eiwit diëten gerelateerd is aan aanleg voor overgewicht en voor gevoeligheid voor het beloningsaspect van voedsel?
Het onderzoek wordt gedaan om inzicht te verkrijgen in de effecten van verstoring van circadiane ritmiek op bepaalde stoffen, ook wel hormonen genoemd, in het bloed. Ook zal er onderzocht worden wat het effect van deze verstoring is op…
Het primaire doel van de studie is het onderzoeken van striatale D2R niveau's en eetgedrag voor en na dopamine depletie om kennis te verwerven over de interacties tussen het beloningssysteem in de hersenen en overeten. Dit wordt gedaan om…
Het verbeteren van de kwaliteit (voeding zonder aangepaste consistentie) en kwantiteit van orale voedselinname en het verminderen van dieetpreparaten (sondevoeding en/of drinkvoeding) bij hoofd hals oncologie patiënten behandeld met (chemo)…
Vraagstellingen en hypothesen: Vraagstelling(en) · Krijgt de diëtist door gebruik van de Nutrimanager een beter beeld van de werkelijke, actuele voedingsintake van de patiënt? · Is er sprake van een stabiele of een verbeterde voedingstoestand bij…
Het uitgangspunt in ons onderzoek is dat variatie in genen die betrokken zijn bij de regulatie van motivationeel gedrag en verzadiging een grote rol speelt bij de ontwikkeling van obesitas. Ons doel is om deze genen te identificeren middels family-…
Doel: de bestudering van de (adipo) cytokine spectra/productie van visceraal en perifeer vetweefsel en de bestudering van het effect op de prductie door caloriebeperking vooraf. .
Het primaire doel van de studie is het onderzoeken van de tolerantie van een smoothie kinderdrinkvoeding in vergelijking met een standaard kinderdrinkvoeding gedurende 6 weken bij kinderen die drinkvoeding nodig hebben.Het secundaire doel is het…
Onderzoeken of de snelheid van maagontlediging verschilt tussen een laag visceus melkproduct en een hoog visceus melkproduct die calorisch identiek zijn.
Het doel van het onderzoek is het beschrijven van de aard en de onderliggende (neuromusculaire en biomechanische) factoren van slikstoornissen bij verschillende neuromusculaire aandoeningen in relatie tot verschillende voedselconsistenties. Het…