33 resultaten
In dit onderzoeken bestuderen wij de effecten van verschillende manieren van eiwittoediening, namelijk oraal en intraduodenaal, op de verzadigingshormonen CCK, GLP-1 en PYY.
Het onderzoek wordt gedaan om inzicht te verkrijgen in de effecten van verstoring van circadiane ritmiek op bepaalde stoffen, ook wel hormonen genoemd, in het bloed. Ook zal er onderzocht worden wat het effect van deze verstoring is op…
Het primaire doel van de studie is het onderzoeken van de tolerantie van een smoothie kinderdrinkvoeding in vergelijking met een standaard kinderdrinkvoeding gedurende 6 weken bij kinderen die drinkvoeding nodig hebben.Het secundaire doel is het…
Dit onderzoek heeft tot doel om te bepalen wat de invloed is van een ontbijtdrank op de voedselconsumptie tijdens lunch en diner.
To determine the safety and tolerability of P1201-07 administered as single ascending oral doses in overweight or obese but otherwise healthy subjects.
Dit onderzoek richt zich op stress en visceraal overgewicht, in relatie tot de voedingskeuze.Het hoofddoel van het onderzoek is de bepaling van het effect van consumptie van voeding met een hoog belonende waarde en hoog in eiwit/vet, ten opzichte…
Primaire doelstelling:- Het onderzoeken of TM38837 de centrale effecten van THC verzwakt.Secundaire doelstellingen:- Het exploreren van het effect van TM38837 op de THC geinduceerde effecten op de hartslag.- Het onderzoeken van het effect van 60 mg…
Het bepalen van de invloed van galzuren op bruin vetactiviteit.
Primaire doelstellingOnderzoeken of matige alcoholconsumptie invloed heeft op daaropvolgend voedselbeloning, gemeten met behulp van vragenlijsten over ' food wanting' (zin hebben in voeding) en 'food liking' (genieten en lekker…
Doel van het onderzoek: Het onderzoeken van de verschillende effecten van het eiwit caseine en het koolhydraat sucrose op de (activatie van de) ileale rem (ileal brake). Er wordt gekeken naar de ad libitum voedselinname, verzadiging, secretie van…
Om te bepalen wat de verschillen zijn in voedselcue reactiviteit tussen individuen met overgewicht en slanke individuen. Hierbij kijken hoe parameters die slaan op gedrag (voedselkeuze, voedselinname, stemming) en op fysiologie (hartslag,…
A nursing nutrition intervention improves protein and energy intake and performance based on hand grip strength compared to usual care.
Het bepalen van veranderingen in plasmalevels van endocannabinoïden voorafgaand aan, tijdens en na het eten van een lekker voedselproduct in vergelijking met een neutraal product.
Het doel van dit project is het identificeren van een goed consumeerbare butyraat/hexanoaat-verrijkte olie die de concentratie van circulerende korte vetzuren verhoogd en postprandiale substraat metabolisme verbeterd.We zullen de effecten van acute…
Onderzoek naar het korte termijn effect van een veganistisch eetpatroon op de dagelijkse fractionele spiereiwitsynthese in vergelijkingmet een omnivoor eetpatroon bij zelfstandige ouderen.
Het doel van de studie is om connectiviteit en activiteit van default mode en salience network (hypothalamus, prefrontal cortex, nucleus accumbens, Ventral Tegmental Area) in het brein te meten met rsFMRI na inname van de toegevoegde suikers en…
Het primaire doel van deze studie is om te bepalen of, oro-sensorische blootstelling of maag- signalen van groter belang zijn voor de maaltijd beëindiging (verzadiging). Als tweede doelstelling willen we begrijpen hoe cognitieve factoren de mond en…
Het effect van orale sham feeding en het intragastrisch aanbieden van kinine (een bittere smaakstof) op voedselinname onderzoeken.
Het doel van dit onderzoek is om het effect van eiwitinname en fysieke inspanning tijdens hemodialyse op aminozuren in het bloed en dialysevloeistof te bepalen.
Het bepalen van de effecten van intra-gastrische infusie van nutriënten op hersenactiviteit en hersen dopamine respons in slanke proefpersonen, en proefpersonen met obesitas voor en na dieet-geïnduceerd gewichtsverlies.