21 resultaten
A nursing nutrition intervention improves protein and energy intake and performance based on hand grip strength compared to usual care.
Om te bepalen wat de verschillen zijn in voedselcue reactiviteit tussen individuen met overgewicht en slanke individuen. Hierbij kijken hoe parameters die slaan op gedrag (voedselkeuze, voedselinname, stemming) en op fysiologie (hartslag,…
Het eerste doel van dit onderzoek is om het effect van dieet rijk aan soja eiwit te bestuderen. Daarbij wordt gekeken naar insuline resistentie en glycemische controle, bij mensen met kenmerken van het metabole syndroom. Een tweede doel is het…
In dit onderzoeken bestuderen wij de effecten van verschillende manieren van eiwittoediening, namelijk oraal en intraduodenaal, op de verzadigingshormonen CCK, GLP-1 en PYY.
Hoe leiden zuiveleiwitten vergeleken met plantaardige eiwitten en koolhydraten bronnen tot glucose en insuline metabolisme en substraat gebruik?
Het onderzoek wordt gedaan om inzicht te verkrijgen in de effecten van verstoring van circadiane ritmiek op bepaalde stoffen, ook wel hormonen genoemd, in het bloed. Ook zal er onderzocht worden wat het effect van deze verstoring is op…
Het belangrijkste doel van deze studie is om vast te stellen of inname van azijn bij een maaltijd een effectief middel is om postprandiale glucoseconcentraties bij type 2 diabetespatiënten te verbeteren.
Zorgen hoge vrije vetzuren in het plasma voor een lagere centraal serotonerge respons?
De belangrijkste doelstelling van deze studie is om te onderzoeken welke acute effecten de inname van hoog-vet milkshakes rijk aan verzadigd, enkelvoudig of meervoudig onverzadigd vet heeft op PBMC genexpressie profielen van obese type 2 diabeten en…
Postprandiale effecten op de stofwisseling van gezonde en obese mannen bestuderen van een laag vs. een hoog GI voedingsmiddel. Kijken of de GI van het voedingsmiddel hetzelfde is bij gezonde en obese mannen
Doel van het onderzoek is om de hypothese te testen dat GLP-1 receptor activatie van CNS belonings- en verzadigingscircuits ontstaat, in de context van voedsel(gerelateerde) stimuli, en dat dit effect veranderd is bij individuen met obesitas en T2DM…
Het doel van het onderzoek is om de effecten van gehomogeniseerde, ongehomogeniseerde en magere melk met boter op het postprandiale metabolisme te vergelijken in gezonde mannen met overgewicht.
Laag glycemische index voedingsproducten kunnen de glycemische en insulinemische respons onderdrukken. Dit kan leiden tot een verminderde inhibitie van de vetoxidatie en lagere plasma triacylglycerol concentratie. Een hogere postprandiale…
Het bepalen van de glucose en insulinerespons van reguliere kamelenmelk en kamelenmelkpoeder bij gezonde volwassenen.
N.v.t.
Primaire doelstellingOnderzoeken of matige alcoholconsumptie invloed heeft op daaropvolgend voedselbeloning, gemeten met behulp van vragenlijsten over ' food wanting' (zin hebben in voeding) en 'food liking' (genieten en lekker…
Het onderzoeken van de potentieel gunstige effecten van het verhogen van eiwit in een hoog vet voeding op het verminderen van vetstapeling in de lever.
1) Vaststellen wat de insuline gevoeligheid is in ernstig zieke kinderen.2) Vaststellen wat de eiwit balans is in ernstig zieke kinderen voor en tijdens een HyperinsulinemischeEuglycemische Clamp, met een standaard en een hoge eiwit inname gebaseerd…
Het primaire doel van deze studie, is om het effect te onderzoeken van een dagelijkse inname van vitamine E of liponzuur op de gevaste oxyphytosterol concentratie in mensen met een verminderde insulinegevoeligheid of met type 2 diabetes.
Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de rol van endogeen GLP-1 op voedselstimuli gerelateerde responsen in het CZS in de verzadigins- en beloningssystemen en welke veranderingen er zijn tussen slanke gezonde en individuen met…