84 resultaten
Het doel van het onderzoek is de rol van dopamine op de glucose sensitiviteit te verduidelijken.
Het vaststellen van de mate waarin sensorische eigenschappen van een product de 'verwachte verzadiging' bepalen, en het onderzoeken of deverwachting van de verzadigende werking van het voedingsmiddel zal veranderen na herhaaldelijke…
Het primaire doel van deze studie is om het effect van eiwit status op voedselkeuze en inname te bepalen.
Het doel van dit onderzoek is om te meten of N3-meervoudige onverzadigde vetzuren (afkomstig uit de consumptie van vis) een verminderd effect hebben op de insuline gegoeligeheid vergeleken met andere vetzuren.
Het doel van deze studie is het onderzoeken van het effect van de hoeveelheid happen en de orosensorische blootstellingsduur, beide apart, op verzadiging (gemeten als de ad libitum inname).
We wilen het effect bepalen van orale blootstellingsduur in combinatie met zoutintensiteit op de ad libitum inname van tomatensoep.
Het doel van het onderzoek is het verkennen van relaties tussen impliciete en expliciete metingen van product emoties door:1.Relateren van fysiologische en gedragsrespons van het autonome zenuwstelsel met expliciete product emoties, gemeten voor…
Het doel van het onderzoek is om te onderzoeken hoe het zetmeel van verschillende soorten tarweproducten verteerd wordt door het lichaam en hoe het lichaam hierop reageert.
Primaire doelstelling:1. Verandert DLno eerder na een expositie met zuurstof (PO2 = 190 kPa) gedurende 60 minuten) dan DLco?Secundaire doelstellingen:1. Zijn na een expositie met zuurstof (PO2 = 190 kPa gedurende 60 minuten) deze veranderingen…
Het effect van sensorsiche eigenschappen op verzadiging en voedselvoorkeuren bepalen.
Het doel van de huidige studie is de intervallen tussen opeenvolgende startle trials te variëren om te kijken of deze parameter de gevoeligheid voor het effect van alcohol de zogenaamde contextuele angst staat bepaalt.
Het primaire doel van deze volledig gecontroleerde voedingsproef is om relevante biomerkers te identificeren voor eiwit uit zuivel, vlees, graan en peulvruchten. Daarnaast willen we onderzoeken of verschillende typen eiwit de filtratiesnelheid van…
Het primaire doel van dit experiment is om het effect van smaakintensiteit op ad libitum inname van tomatensoep te bestuderen. De smaakintensiteit wordt verhoogd door toevoeging van zout.
We veronderstellen dat tijdens een orale glucosetolerantietest, de sublinguale gemeten arteriële doorbloeding vergelijkbaar zal zijn binnen dezelfde persoon, maar verschillend tussen jongeren, ouderen en type 2 diabetes patiënten. Doelstelling is…
Het belangrijkste doel van dit onderzoek is het verkrijgen van meer inzicht in onbewuste reacties op voedsel aromas, met het uiteindelijke doel de consumptie van gezond, maar vaak minder gewaardeerde voedselproducten zoals groente, te vergroten.
Het doel van de studie is om het effect van textuur en energiedichtheid op aangeleerde verzadiging vast te stellen. De aanpassing van energie inname wordt vastegesteld door het meten van ad libitum inname (kcal/day) van producten die verstrekt…
Het doel van de studie is te kijken of het drinken van een matige hoeveelheid alcohol invloed heeft op het verloop over de tijd van hormonen na het uitvoeren van mentale belastingstesten.Een tweede doel van de studie is om te onderzoeken of een…
Het vaststellen van de rol van zien, ruiken, en proeven van voedingsmiddelen bij het triggeren van emotionele reacties bij kinderen en volwassenen. Deze reacties zullen zowel gedragsmatig als fysiologische gemeten worden, en de resultaten kunnen een…
Het primaire doel van deze studie is om het effect van eiwit gehalte (laag vs. hoog) en smaak (zoet vs. hartig) van een maaltijd op verzadiging te bepalen, door na een maaltijd variërend in eiwit-gehalte en smaak, inname van 4 verschillende voedsel…