23 resultaten
Doel van dit onderzoek is het complicatiepercentage te bepalen bij een groep post-bariatrische patiënten die contourherstellende chirurgie ondergaat en behandeld is volgens de richtlijn van de NVPC. Tevens zullen we bepalen welke factoren van…
Het doel van deze studie is om de metingen van een activiteiten-en hartslagarmband te valideren. Het primaire doel van deze studie is om de nauwkeurigheid van de meting van energieverbruik en rusthartslag te bepalen.Secundaire doelstellingen zijn…
Het primaire doel van deze studie is om te bepalen of, oro-sensorische blootstelling of maag- signalen van groter belang zijn voor de maaltijd beëindiging (verzadiging). Als tweede doelstelling willen we begrijpen hoe cognitieve factoren de mond en…
In dit onderzoek testen wij welke van de twee voedingsstrategieen voor volwassenen met chemotherapie geinduceerde mucositis optimaal is met het oog op het handhaven van een optimaal lichaamsgewicht, voedingsstatus, darmmucosa barriere en…
Hypothesen:- De ex vivo toevoeging van de 5 smaken (zuur, zoet, zout, bitter en umami) aan duodenum weefsel zorgt voor het vrijkomen van verzadigingshormonen- De ex vivo toevoeging van de 5 smaken (zuur, zoet, zout, bitter en umami) aan ileum…
- bepalen van het 10-jarig beloop van Anorexia Nervosa- exploratief onderzoek in de bepaling van voorspellers voor het beloop van Anorexia Nervosa
Onderzoeken of de snelheid van maagontlediging verschilt tussen een laag visceus melkproduct en een hoog visceus melkproduct die calorisch identiek zijn.
Deze studie zal de basis vormen voor geplande studies die de chemo-sensorische verstoringen binnen ouderen en testikelkanker patiënten die op cisplatin gebaseerde chemotherapie ondergaan binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen. Om deze…
Om te bepalen wat de verschillen zijn in voedselcue reactiviteit tussen individuen met overgewicht en slanke individuen. Hierbij kijken hoe parameters die slaan op gedrag (voedselkeuze, voedselinname, stemming) en op fysiologie (hartslag,…
Het doel van deze studie is meer inzicht krijgen in het korte keten vetzuren metabolisme aangezien dit belangrijk is bij het begrijpen van de interactie tussen microbiota en gastheer metabolisme.Hierbij willen wij met name verduidelijken welke…
Het huidige onderzoek is erop gericht te verduidelijken hoe vroege neurale responsen op voedselprikkels eruit zien en hoe ze worden beinvloedt door ad libitum inname van een product met een specifieke smaak (zoet hartig). We verwachten verschillen…
Primair doel:Het doel van deze studie is te onderzoeken welke veranderingen er optreden in lichaamsgewicht na 12 weken dieetbehandeling bij subgroepen poliklinische ondervoede geriatrische patiënten, wanneer de richtlijn 'Ondervoeding bij de…
Het primaire doel van deze studie is om de gelijkwaardigheid in nauwkeurigheid van de meting van energieverbruik en rusthartslag te bepalen.
Het bepalen van eetlust in reactie op verschillende geuren (die verschillende voedselproducten representeren), zoals gemeten door middel van eetlustvragenlijsten, een voedselvoorkeurentaak, speekselproductie, en voedselinname.
het onderzoeken van het autonome zenuwstelsel en gezichtsuitrdukkingen in respons op sensorisch specifieke verzadiging
Doel van het onderzoek is de volgende vragen te beantwoorden:Wat is de invloed van het drinken van verschillende volumina water op het energiegebruik?Wat is de invloed van het drinken van oplossingen met verschillende osmolariteit op het…
Het doel is tweeledig. Allereerst het opzetten van het onderzoek. En ten tweede informatie vergaren over de binnen en tussenpersoonsvariatie van deze meting.
In dit onderzoek bestuderen wij de effecten van specifieke eiwitten op hete uitscheiden van verzadgingshormonen door de dunne darm
Primair: bepalen van het effect van verschillende groeipatronen vóór en na de geboorte, gezondheid en levensstijl van de ouders, type voeding (borstvoeding of kunstvoeding), frequentie en wijze van voeden (volgens een tijdsschema of *on demand*),…
Dit protocol rich zicht op studies met als doel:1- Een beter begrip van sensorische waarneming en eetgedrag,2- Validatie van nieuw ontwikkelde sensoriek- en gedragsmethoden3 - Het bepalen van het effect van vet-, suiker- en/of zoutreductie op de…