32 resultaten
Meer inzicht verkrijgen in de onderliggende mechanismes van groente consumptie bij peuters (2-4 jarigen). Doel van deze studie is het effect van smaak-smaak conditionering op groentevoorkeur en inname te bestuderen.Hoofddoel:Onderzoeken of smaak…
Hoe leiden zuiveleiwitten vergeleken met plantaardige eiwitten en koolhydraten bronnen tot glucose en insuline metabolisme en substraat gebruik?
De belangrijkste doelstelling van deze studie is om te onderzoeken welke acute effecten de inname van hoog-vet milkshakes rijk aan verzadigd, enkelvoudig of meervoudig onverzadigd vet heeft op PBMC genexpressie profielen van obese type 2 diabeten en…
Het primaire doel van deze studie is om aan te tonen dat het energieverbruik van het lichaam o.i.v. hoogtesimulatie kan toe nemen tijdens lichte inspanning op een fietsergometer. Het secundaire doel is om aan te tonen dat een toename van het…
Het hoofddoel van dit onderzoek is te achterhalen of de thermal grill illusion ook optreedt indien toegepast op de tong.
Het doel van het onderzoek is om de synergistische effecten van de voedingsstoffen onverteerbaar zetmeel, eiwit en capsaicine op energiegebruik, substraatoxidatie en verzadiging te bestuderen. Verder zal worden onderzocht of een hoog-eiwit dieet met…
In deze studie willen we onderzoeken of pasta met een verhoogde hoeveelheid onverteerbaar zetmeel een lagere glycemische index heeft dan gewone pasta.
De afdeling Psychofarmacologie heeft de STISIM rijsimulator aangeschaft. Het doel van dit onderzoek is dan ook om een vergelijkingsmaat te verkrijgen voor toekomstig geneesmiddelenonderzoek door middel van het meten van de verslechtering op de…
Het bestuderen van de effecten van transcraniële stimulatie op waarnemen en aandacht.
Het bepalen van de drempelwaarde voor detectie van onderbrekingen in spraak-achtige stimuli in CI gebruikers (en NH controle proefpersonen) en bestuderen van de verschillen tussen directe stimulatie (door middel van research-interface) en stimulatie…
Om te bepalen wat de verschillen zijn in voedselcue reactiviteit tussen individuen met overgewicht en slanke individuen. Hierbij kijken hoe parameters die slaan op gedrag (voedselkeuze, voedselinname, stemming) en op fysiologie (hartslag,…
Deze traditionele haalbaarheidsstudie beoogt op de volgende twee manieren informatie te verstrekken voor een toekomstige registratiestudie. Ten eerste beoogt het de evaluatie van het potentieel van neurale gezondheidsmetriek, geactiveerd door FMS,…
Het doel van deze studie is onderzoeken of MT en CEST MRI geschikt zijn voor het meten van eiwit vertering in de maag. Dit willen wij doen door het effect van verhitting op de eiwit coagulatie en afbraak in de maag te bestuderen door…
Het vergelijken van postprandiale aminozuur concentraties in bloed over tijd, na inneming van * 10 g protein per 100 ml eiwitten (in verschillende combinaties) in kleine volumes bij een oudere populatie.
De studie heeft als doelstelling de verschillen in maaglediging en eitwit opname van geiten en koemelk eiwit (caseïne) te meten
Het aantonen en kwantificeren van de variatie in postprandial AZ profielen tussen (en binnen) individuen na consumptie van een slecht verteerbare plantaardige eiwitbron (Luzerne) secondaire doel is om dit ook te epalen bij een makkelijk verteerbare…
De studie heeft als doelstelling de verschillen in maaglediging en eiwit opname van caseïne met verschillende productmatrix (mineralensamenstelling) te meten
Het vergelijken van postprandiale aminozuur-, glucose-, en insulineconcentraties in bloed over tijd, na inname van geconcentreerde eiwitproducten in kleine portiegrootte met verschillende (mengsels) melkeiwitten en verschillende energiedichtheden,…
Het doel van het onderzoek is om aan te tonen dat gecombineerde phMRI/phMRS metingen het dosis-afhankelijke neurometabolische effect van S-ketamine kan bepalen.
Doel van het onderzoek is het bepalen of er een waarneembaar verschil gemeten kan worden tussen voedingsproducten die wel/niet verrijkt zijn met FAAA-conjugaten, en het beschrijven/kwantificeren van mogelijke sensorische en hedonische verschillen.…