237 resultaten
De studie heeft als doel het aantonen van causaal bewijs voor:Onderzoekscomponent één: Dat de oscillaties die het brein produceert als reactie op een visuele stimulus gemoduleerd kunnen worden door middel van een tonische manipulatie van corticale…
het onderzoeken van het autonome zenuwstelsel en gezichtsuitrdukkingen in respons op sensorisch specifieke verzadiging
Deel 1: Kwantificeren van individuele patiënt-prothese interacties- Bepalen van het instantane effect van protheseknieën met uiteenlopende biomechanische eigenschappen- Bepalen van het longitudinale effect van de Mauch SNS versus een adaptieve…
Vergelijking van plasma aminozuurconcentraties over de tijd, na inneming van een vaste hoeveelheid eiwit in de vorm van verschillende zuivelproducten, in ouderenSecundair: vaststellen van het effect van een vaste hoeveelheid eiwit in verschillende…
Het doel is om te onderzoeken of intraveneus TRH in mensen de activiteit van BAT doet toenemen. Secundaire onderzoeksdoelen zijn om te onderzoeken of intraveneus TRH in mensen de cardiovasculaire sympathische tonus en de huidtemperatuur verhoogt, en…
In dit onderzoek onderzoeken we het effect van trainen met lage glycogeen beschikbaarheid tijdens concurrerende training op de moleculaire respons in de spier.Dit onderzoek kan ons meer inzicht geven in de rol van glycogeen beschikbaarheid tijdens…
Het huidige onderzoek is erop gericht te verduidelijken hoe vroege neurale responsen op voedselprikkels eruit zien en hoe ze worden beinvloedt door ad libitum inname van een product met een specifieke smaak (zoet hartig). We verwachten verschillen…
Het hoofddoel van dit onderzoek is om theta/beta ratio verder te valideren als maat voor cognitieve controle, door cafeïne toe te dienen aan gezonde proefpersonen. We verwachten dat cafeïne theta/beta ratio zal doen afnemen, en daarbij cognitieve…
De primaire doestelling van dit onderzoek is om het effect van het dragen van een koelvest tijdens inspanning op het prestatievermogen en de temperatuurregulatie te bepalen.
Het primaire doel van deze studie is om het effect van het vervangen van suiker door non-calorische zoetstoffen in producten die intrinsiek nutrient-rijk zijn (een yoghurt drank) en in producten die intrinsiek nutrient-arm zijn (frisdrank) op de…
We willen de acute effecten van GH, en zijn relatie met, cognitie onderzoeken in gezonde proefpersonen.Ons voorgestelde onderzoek richt zich op het beantwoorden van de volgende vragen:1. Heeft het acute stijgen van GH een (heilzaam) effect op…
Het doel van dit onderzoek is om te bepalen hoe het lichaam reageert op een éénmalige prikkeling met een relatief grote hoeveelheid glucose (druivensuiker), vet, of een combinatie van glucose en vet. Dit wordt vergeleken met een controle conditie…
Studie 1- Bepalen of verliesvermijdend gedrag (verhoogde gevoeligheid voor verlies vergeleken met winst) gemoduleerd wordt door dopamine niveaus tijdens een farmacologische manipulatie.- Beoordelen of dit effect gepaard gaat met de modulatie van…
Doel van de studie is de hitte-acclimatisatie te kwantificeren bij vrouwen van 20-30 jaar en bij vrouwen ouder dan 75 jaar.
Het primaire doel is te onderzoeken of er verschillen zijn in acute postprandiale vasodilatatie tussen verschillende eiwitbronnen en of deze verschillen geassocieerd zijn met verschillen in de respons van vasodilaterende factoren. Secundaire doelen…
Het onderzoek dient om de rol te bepalen van het noradrenerge systeem in de reacties van het brein op veranderingen in de omgeving, in gezonde proefpersonen.
Zie Engelstalige samenvatting (sectie K2).
De voorgenomen studie heeft als doel inzicht te verschaffen in de rol van oxytocine in zowel ouderlijk als grootouderlijk gedrag en de neurale processen die daaraan ten grondslag liggen. De voorgenomen studie beoogt de effecten van oxytocine op de…
Dat kinderen wit brood lekkerder vinden heeft o.a. te maken met de matrix van het brood, de zoetere smaak, en het aan deze factoren gerelateerde mondgevoel. *Dit t.o.v. volkorenbrood dat leidt tot een andere smaakperceptie, mede door bitter…