68 resultaten
Het doel van deze studie is onderzoeken of MT en CEST MRI geschikt zijn voor het meten van eiwit vertering in de maag. Dit willen wij doen door het effect van verhitting op de eiwit coagulatie en afbraak in de maag te bestuderen door…
De studie heeft als doelstelling de verschillen in maaglediging en eiwit opname van caseïne met verschillende productmatrix (mineralensamenstelling) te meten
Het hoofddoel van deze studie is het onderzoeken of het consumeren van 1 of 3 kleine maaltijden tijdens de nachtdienst, in vergelijking tot geen maaltijd tijdens de nachtdienst, voor een betere alertheid zorgen. Andere doelen van deze studie zijn…
Het vergelijken van postprandiale aminozuur-, glucose-, en insulineconcentraties in bloed over tijd, na inname van geconcentreerde eiwitproducten in kleine portiegrootte met verschillende (mengsels) melkeiwitten en verschillende energiedichtheden,…
De studie heeft als doelstelling de verschillen in maaglediging en eitwit opname van geiten en koemelk eiwit (caseïne) te meten
Het vergelijken van postprandiale aminozuur concentraties in bloed over tijd, na inneming van * 10 g protein per 100 ml eiwitten (in verschillende combinaties) in kleine volumes bij een oudere populatie.
Doel van het onderzoek is het bepalen of er een waarneembaar verschil gemeten kan worden tussen voedingsproducten die wel/niet verrijkt zijn met FAAA-conjugaten, en het beschrijven/kwantificeren van mogelijke sensorische en hedonische verschillen.…
Dit onderzoek heeft drie doelen:1. Onderzoeken hoe de functionele interactie tussen de locus coeruleus en andere hersengebieden tijdens verschillende geheugenfasen (leren, opslaan en terug ophalen) verandert in patienten met de ziekte van Alzheimer…
Het doel van dit onderzoek is om aan te tonen op dit principe van actieve support tijdens het opstaan uit een stoel met een een knieprothese help in vergelijking met opstaan uit een stoel zonder actieve support.
Primaire doelen:1. Wat is het effect van lopen op een loopband vergeleken met lopen in de vrije modus op de kinematica bij gezonde proefpersonen?2. Wat is het effect van lopen op een loopband vergeleken met lopen in de vrije modus op de kinematica…
Onderzoeken of een testmaaltijd gesupplementeerd met caseïne-eiwit bij patiënten met een gastric bypass operatie resulteert in hogere concentraties verzadigingsgerelateerde plasma-aminozuren en verzadigingsgerelateerde hormonen en leidt tot meer…
Doel is om met behulp van een digitale workflow een implantaat gedragen kunstgebit te vervaardigen te ontwerpen, dat milieuvriendelijk 3D geprint wordt tegen een halvering van de huidige kostenBehalve kosten is de mannier van vervaardigen…
Het vergelijken van postprandiale aminozuur concentraties in bloed over tijd, na inneming van een vaste hoeveelheid eiwit in de vormvan verschillende zuivelbestanddelen, in gezonde volwassenen.
primaire doel: Het effect van orale sensorische blootstelling door kauw tijd en door zoetheid op de hormonale en metabole cephalic phase responses bepalen. secundaire doel: Bepalen of de magnitude van de cephalic phase repsonses de daaropvolgende…
Het beoogd resultaat is het ontdekken van een effectievere, simpele, goedkope en gebruiksvriendelijkere behandeling voor houdingsafhankelijk OSAS dan de huidige therapieën. Houdingstherapieën worden al als reguliere behandeling gegeven in het…
Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de waargenomen zoetheid en prikkeling van koolzuurhoudende dranken met suiker en/of Stevia in het verloop van de tijd. Meer specifiek:- Inzicht krijgen in het profiel van smaak en prikkeling…
Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de rol van endogeen GLP-1 op voedselstimuli gerelateerde responsen in het CZS in de verzadigins- en beloningssystemen en welke veranderingen er zijn tussen slanke gezonde en individuen met…
Primair: Is de mate van pupilverwijding na toediening van een microdruppel tropicamide 0,5% met een volume van 4,5 microliter vergelijkbaar met de pupilverwijding na een normale druppel tropicamide 0,5% met een volume van 30 microliter bij gezonde…
n.v.t.
Dat kinderen wit brood lekkerder vinden heeft o.a. te maken met de matrix van het brood, de zoetere smaak, en het aan deze factoren gerelateerde mondgevoel. *Dit t.o.v. volkorenbrood dat leidt tot een andere smaakperceptie, mede door bitter…