64 resultaten
Het onderzoeken van het effect van een variable temperatuur versus een constante omgevingstemperatuur op subjectief gescoord comfort en sensatie als ook thermo-physiologische parameters. Daarnaast willen we ook het effect van verschillende…
Doel van dit onderzoek is het achterhalen van de impact van voedingsstatus (hoog versus een laag koolhydraat inname) en uitputting op de maximale vet oxidatie tijdens inspanning
Het bepalen van de verandering in CS-parameters na toediening van tapentadol in vergelijking met pregabaline, bij patiënten die lijden aan chronische pijn met een viscerale of diep-somatische oorsprong.
Het evalueren van de invloed van persoonlijke temperatuurregelsysteem op thermisch comfort, fysiologie en cognitieve prestaties bij matig variërende temperaturen.
Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de onderliggende mechanismen van de relatie tussen eet snelheid en verzadiging. Deze studie relateert kauw duur (kort/lang) van standaard lunches aan bloed glucose niveaus in de daarop volgende…
Het hoofddoel van deze studie is het onderzoeken van de onderliggende mechanismen die verantwoordelijk zijn voor veranderingen in insuline gevoeligheid na 4 dagen minder zitten in vergelijking met zitten en sporten in gezonde obese vrouwen. Het…
Dit onderzoek heeft drie doelen:1. Onderzoeken hoe de functionele interactie tussen de locus coeruleus en andere hersengebieden tijdens verschillende geheugenfasen (leren, opslaan en terug ophalen) verandert in patienten met de ziekte van Alzheimer…
Het doel van dit onderzoek is om te testen in hoeverre chronische schouderpijn verklaard kan worden door pijnsensitisatie en in hoeverre door schade in de schouder zelf. Met deze informatie kunnen wij in de toekomst patiënten beter diagnosticeren en…
Het vergelijken van de verterings- en opname van micellair caseine versus calcium-caseinaat en natrium-caseinaat met enzymatische cross-linking, in gezonde jonge mannen.
Het doel van het onderzoek is om de effecten van verschillende kleurtemperaturen en verlichtingssterktes van licht op thermisch comfort, thermo-fysiologie en alertheid te onderzoeken. De verkregen inzichten kunnen gebruikt worden om thermisch…
Onze hypothese is dat vrouwen met een voorgeschiedenis van PE een persisterende stijging van angiotensine II gevoeligheid, natrium gevoeligheid, insulineresistentie en sympathieke activiteit hebben. Leidend tot vroege nierziekte en vervolgens…
Het belangrijkste doel van deze studie is onderzoeken of cannabinoïden zoete smaak intensiteit en lekker vinden beïnvloeden.
Het bepalen van veranderingen in plasmalevels van endocannabinoïden voorafgaand aan, tijdens en na het eten van een lekker voedselproduct in vergelijking met een neutraal product.
het onderzoeken van het analgetische effect van hoog frequente 10Hz rTMS op experimentele pijn gemeten door kwantitatieve sensorische testen (QST) in gezonde volwassen vrijwilligers.
Het doel van dit onderzoek is het effect van pectines, met 5 verschillende fysisch chemische statussen, op de energie inname te bestuderen. Verder worden mogelijk achterliggende mechanismes ook bestudeerd; deze mechanismen zijn maag-en darm hormonen…
Belangrijkste doel; aantonen dat NicVAX voorkomt dat nicotine het CZS activeert en cognitieve prestaties beïnvloedt ten opzichte van placebo.Secundaire doelstelling; om te evalueren hoe de veranderingen in de stimulerende eigenschappen van nicotine…
Het doel van de studie is om het effect van een sessie NMES op spiereiwitsynthese-snelheden te onderzoeken in gezonde oudere mannen.
Het bestuderen van de effecten van 2 weken supplementeren van hoog viskeus, hoog gelerende pectine supplementen versus een placebo met een vergelijkbare textuur, op energie inname bij gezonde proefpersonen.
We wilen het effect bepalen van orale blootstellingsduur in combinatie met zoutintensiteit op de ad libitum inname van tomatensoep.
Primair:-Vaststellen van de optimale glucose intake door de endogene glucoseproductie en de fractionele gluconeogenese te meten bij ernstig zieke kinderen.Secundair:-Determineren wat het glucose verbruik bij ernstig zieke kinderen is in relatie met…