177 resultaten
Het doel van het onderzoek is de rol van dopamine op de glucose sensitiviteit te verduidelijken.
Om meer informatie te verkrijgen over de effecten van capsaïcine en cinnamaldehyde op de darm zullen we de een oplossing met deze stoffn erin direct in dunne darm toedienen. Tegelijkertijd willen we kijken naar de doorlaatbaarheid van de darm, de…
Het vaststellen van de mate waarin sensorische eigenschappen van een product de 'verwachte verzadiging' bepalen, en het onderzoeken of deverwachting van de verzadigende werking van het voedingsmiddel zal veranderen na herhaaldelijke…
Het primaire doel van deze studie is om het effect van eiwit status op voedselkeuze en inname te bepalen.
Het doel van dit onderzoek is om te meten of N3-meervoudige onverzadigde vetzuren (afkomstig uit de consumptie van vis) een verminderd effect hebben op de insuline gegoeligeheid vergeleken met andere vetzuren.
Onderzoeken of myoclonieen en psychiatrische aandoeningen bij patienten met dystonie veroorzaakt worden door een hyperdopaminerg en hyposerotonerg systeem en of herstel van het hyposerotonerge systeem een therapeutisch effect heeft.
Het onderzoek wordt gedaan om inzicht te verkrijgen in de effecten van verstoring van circadiane ritmiek op bepaalde stoffen, ook wel hormonen genoemd, in het bloed. Ook zal er onderzocht worden wat het effect van deze verstoring is op…
Het doel van deze studie is het onderzoeken van het effect van de hoeveelheid happen en de orosensorische blootstellingsduur, beide apart, op verzadiging (gemeten als de ad libitum inname).
We wilen het effect bepalen van orale blootstellingsduur in combinatie met zoutintensiteit op de ad libitum inname van tomatensoep.
Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken of 1) verlaging van het vetgehalte van het hart en de skeletspier leidt tot een verbetering van de mitochondriele functie in type 2 diabeten, en 2) of dit effect gepaard gaat met een verbeterde…
Het bepalen van de glucose en insulinerespons van reguliere kamelenmelk en kamelenmelkpoeder bij gezonde volwassenen.
Het doel van het onderzoek is het verkennen van relaties tussen impliciete en expliciete metingen van product emoties door:1.Relateren van fysiologische en gedragsrespons van het autonome zenuwstelsel met expliciete product emoties, gemeten voor…
Primaire doel van het onderzoek: het effect onderzoeken van rosuvastatine 1dd 20 mg op de achtereenvolgende indicatoren van immuunactivatie bij Hiv-patienten die nog geen HAART gehad hebben: circulerend LPS, de expressie van TLRmRNA in volbloed,…
Het doel van het onderzoek is om na te gaan of 1) ResvidaTM leidt tot een toename in aantal mitochondrieën en de functie ervan, 2) of dit gepaard gaat met een betere vet verbranding, en 3) zo uiteindelijk ook bijdraagt aan een betere *handeling* van…
Om bevriezen beter te kunnen behandelen, willen we graag weten wat het onderliggende mechanisme van bevriezen is. Uit eerdere studies weten we welke hersengebieden mogelijk een rol spelen. Het doel van dit onderzoek is om te kijken of we een…
Het doel van het onderzoek is om te onderzoeken hoe het zetmeel van verschillende soorten tarweproducten verteerd wordt door het lichaam en hoe het lichaam hierop reageert.
Primaire doelstelling:1. Verandert DLno eerder na een expositie met zuurstof (PO2 = 190 kPa) gedurende 60 minuten) dan DLco?Secundaire doelstellingen:1. Zijn na een expositie met zuurstof (PO2 = 190 kPa gedurende 60 minuten) deze veranderingen…
Het effect van sensorsiche eigenschappen op verzadiging en voedselvoorkeuren bepalen.
Het doel van de studie is om de rol van focus vs. afleiding te onderzoeken op het effect van het aantal happen op de ad libitum inname van tomatensoep.