16 resultaten
Onderzoeken van het effect van snuiven, geurconcentratie en natuurlijkheid van de geur op eetlust, sensorisch-specifieke eetlust, voedselkeuze en voedselinname.
Meer inzicht verkrijgen in de onderliggende mechanismes van groente consumptie bij peuters (2-4 jarigen). Doel van deze studie is het effect van smaak-smaak conditionering op groentevoorkeur en inname te bestuderen.Hoofddoel:Onderzoeken of smaak…
Belangrijk doel van het onderzoek is om meer inzicht en begrip te krijgen van de werking van het menselijke brein met betrekking tot de temporele evolutie van smaakverwerking en lange termijn waardering.Om dit doel te kunnen bereiken, zullen we een…
Het doel van dit onderzoek is om de voorkeur voor suiker- en zoutwater oplossingen te meten in kinderen die of met groente of met fruit pure zijn begonnen met het wennen aan bijvoeding. De acceptatie van de zoet en zout oplossingen wordt vergeleken…
Het primaire doel van de trial is te onderzoeken of de technologie gebruikt in de optical tissue stylet betrouwbaar het onderscheid kan maken tussen een intravasculaire (veneuze) en extravasculaire (subcutane) naaldplaatsing. Via de optische vezels…
Het doel van het onderzoek is om de interactie tussen voedselinname, de reactie van hormonen en de veranderingen in hersenenactivatie te onderzoeken.
Het doel van de studie is om de rol van focus vs. afleiding te onderzoeken op het effect van het aantal happen op de ad libitum inname van tomatensoep.
Het doel van dit onderzoek is te kijken of secundaire cariës ontstaat in een randspleet en hoe breed deze randspleet moet zijn om secundaire cariës te laten ontstaan.
Het doel van dit onderzoek is te kijken of er een verschil is in het ontstaan van secundaire cariës in proefstukjes tand naast verschillende restauratiematerialen. Tevens wordt er gekeken naar de relatie tussen deze restauratiematerialen en de de…
Het doel van het onderzoek is om de effecten van gehomogeniseerde, ongehomogeniseerde en magere melk met boter op het postprandiale metabolisme te vergelijken in gezonde mannen met overgewicht.
Doel van de onderhavige studie is het onderzoeken van extinctie van appetitief en aversief geconditioneerde seksuele responsen.
Het onderzoeken van de effectiviteit van honing barrièrecrème ten opzicht van het zinkoxidesmeersel FNA op het verminderen van de mate van smetten. De effectiviteit wordt bepaald in mate van erytheem, natten en intact zijn van de huid
Deze pilot-studie heeft als doel twee bestaande en reeds toegepaste technieken met elkaar te vergelijken met betrekking tot donorbloedverbruik.
Primair doel: Het evalueren van de immunogeniciteit van N9-GP.Belangrijke secundaire doelen* Het evalueren van hemostase (behandeling van bloedingen) van N9-GP.* Het evalueren van de klinische effectiviteit van N9-GP in de lange termijn profylaxe…
Meer inzicht verkrijgen in de onderliggende mechanismes van groente consumptie bij peuters (2-4 jarigen). Doel van deze studie is het effect van smaak- energie conditionering op groentevoorkeur en inname te bestuderen.Hoofddoel:Onderzoeken of smaak…
Het doel van dit onderzoek is te kijken naar het verschil in digestie en absorptie en gastrointestinale hormoon respons bij het voeden in de maag danwel voorbij Treitz. Het is een exploratieve pilot die ons informatie moet gaan geven over de…