22 resultaten
Primaire doel is inzicht krijgen in risico acceptatie van 'serious adverse events' (<30 days) in bariatrische chirurgie. Secundaire doel zijn het verwachte gewichtsverlies,de risico acceptatie van mortaliteit, lange termijn…
Het doel van de studie is het bestuderen van de functionele hypothalame response op glucose ingestie in obese proefpersonen.
Dit protocol rich zicht op studies met als doel:1- Een beter begrip van sensorische waarneming en eetgedrag,2- Validatie van nieuw ontwikkelde sensoriek- en gedragsmethoden3 - Het bepalen van het effect van vet-, suiker- en/of zoutreductie op de…
De doelen van dit onderzoeksproject zijn:1) Het vaststellen van de potientiële effectiviteit, de toepasbaarheid en de veiligheid van DBS als 'last resort' behandeling bij patiënten met chronische, therapie-resistente anorexia nervosa. 2)…
Bestuderen van activiteit in het beloningssysteem en gustatoire cortex in de hersenen bij patiënten met cachexie geïnduceerd door kanker of een chronische ziekte.
Het primaire doel van het onderzoek is de vergelijking van behandeling met liraglutide ten opzichte van behandeling met placebo op gewichtsverlies in kinderen met PWS na 16 weken en ten opzichte van geen behandeling na 52 weken.De secundaire doelen…
Deze studie zal worden verricht om te kijken naar de effectiviteit van de EndoBarrier op obesitas 3 jaar na de behandeling.
Dit onderzoek heeft tot doel de verzadigende werking van diverse ontbijtproducten te bestuderen onder gecontroleerde condities als in de thuis situatie.
Het doel van het onderzoek is om door het toevoegen van een subtotale gastrectomie aan een standaard LRYGB, het circulerend ghreline te verlagen. Wij vermoeden dat hierdoor de ontregelde dopamine afgifte in het mesolimbisch systeem herseld wordt.
Het hoofddoel van deze studie is het onderzoeken of er een relatie is tussen de samenstelling, frequentie en timing van een maaltijd en cognitieve prestaties bij verpleegkundigen tijdens de nachtdienst. Andere doelen van deze studie zijn 1) het…
Doel van dit onderzoek is het complicatiepercentage te bepalen bij een groep post-bariatrische patiënten die contourherstellende chirurgie ondergaat en behandeld is volgens de richtlijn van de NVPC. Tevens zullen we bepalen welke factoren van…
Het effect van geencapsuleerde toediening van sucrose en caseïne op de activatie van de ileal brake onderzoeken. Dit wordt gedaan door te kijken naar voedselinname, verzadiging, het vrijkomen van gastrointestinale hormonen en gewichtsverlies
Primair doel:Het doel van deze studie is te onderzoeken welke veranderingen er optreden in lichaamsgewicht na 12 weken dieetbehandeling bij subgroepen poliklinische ondervoede geriatrische patiënten, wanneer de richtlijn 'Ondervoeding bij de…
Het doel van de studie is om uitspraak te kunnen doen over de mogelijkheid van het PROTILL product om te kunnen voorzien in de eiwitbehoefte van patiënten met overgewicht opgenomen op de IC.
Om inzicht te krijgen in de interrelaties tussen spier gerelateerde maten (spiermassa, spierkracht en fysiek prestatie), energieverbruik (werkelijke lichamelijke activiteit en basaal metabolisme) en voedingsstatus (energie intake en eiwitstatus) in…
Het hoofddoel van deze studie is te onderzoeken of veranderingen in voedingsstatus correleren met veranderingen in de status van kwetsbaarheid; en de invloed van deze veranderingen op de klinische uitkomst van invaliditeit bij patiënten met…
Het bepalen van veranderingen in plasmalevels van endocannabinoïden voorafgaand aan, tijdens en na het eten van een lekker voedselproduct in vergelijking met een neutraal product.
Het hoofddoel is de compliance (het volgen van het voorgeschreven dieet) bepalen van een aanvullend zuivel dieet versus een aanvullend drinkvoeding dieet in (poli)klinische patiënten met een risico op ondervoeding. Secundaire doelen zijn inzicht…
Het primaire doel van deze studie is om de nauwkeurigheid van de meting van energieverbruik en rusthartslag te bepalen.Secundaire doelstellingen zijn beoordeling van de nauwkeurigheid van andere metingen, zoals de slaapduur, stappen tellen,…
Het bepalen van eetlust in reactie op verschillende geuren (die verschillende voedselproducten representeren), zoals gemeten door middel van eetlustvragenlijsten, een voedselvoorkeurentaak, speekselproductie, en voedselinname.