169 resultaten
Het doel van het onderzoek is de rol van dopamine op de glucose sensitiviteit te verduidelijken.
Het doel van dit onderzoek is om te bepalen of insuline detemir, vergeleken met NPH insuline, leidt tot een ander/versterkt effect op het cerebrale glucosemetabolisme en cerebrale doorbloeding van eetlust regulerende gebieden. Tevens zal onderzocht…
Primaire doelstelling: Het bepalen van het effect van vervanging van het regualire ontbijt door een drinkontbijt met een lage glycemische index op nuchtere en postprandiale glucose en insuline concentratiesSecundaire doelstelling: Het bepalen van…
Doel van deze studie is het vergelijken van twee reeds eerder ontwikkelde computeralgoritmen voor de artificiele pancreas (closed loop). Een algoritme ontwikkeld door een onderzoeksgroep in Cambridge UK, en een algoritme ontwikkeld door…
Het doel van dit onderzoek is om te meten of N3-meervoudige onverzadigde vetzuren (afkomstig uit de consumptie van vis) een verminderd effect hebben op de insuline gegoeligeheid vergeleken met andere vetzuren.
Om te bepalen hoeveel van het UAG nodig is om de bloedsuiker tijdens en na een standaardontbijt met een bepaalde hoeveelheid suikerwater waarin 100 gram glucose is opgelost (orale Glucose Tolerantie Test; oGTT) te verlagen in personen met een milde…
Het belangrijkste doel van deze studie is om vast te stellen of inname van azijn bij een maaltijd een effectief middel is om postprandiale glucoseconcentraties bij type 2 diabetespatiënten te verbeteren.
Primaire doelen:Onderzoeken van het effect van HO-1 inductie op insuline resistentie bij patiënten met het metabool syndroom.Onderzoeken van het effect van HO-1 inductie op endotheel disfunctie bij patiënten met het metabool syndroom.Secundaire…
n.v.t.
nvt
Het bepalen van de glucose en insulinerespons van reguliere kamelenmelk en kamelenmelkpoeder bij gezonde volwassenen.
Het doel van het onderzoek is om te onderzoeken hoe het zetmeel van verschillende soorten tarweproducten verteerd wordt door het lichaam en hoe het lichaam hierop reageert.
Primair:Het evalueren van de glycemische effecten van een enkelvoudige dosering OXM op de glucoseconcentraties tijdens de GGI procedureHet evalueren van insulinetropische effecten van een enkelvoudige dosering van OXM als verandering in "*…
Het onderzoeken van de potentieel gunstige effecten van het verhogen van eiwit in een hoog vet voeding op het verminderen van vetstapeling in de lever.
Het doel van het onderzoek is de farmacodynamiek en farmacokinetiek van snelwerkend insuline (aspart insuline) ingespoten met de jet-injector insulinepen te vergelijken met die van insuline ingespoten met een gewone insulinepen bij patiënten met…
Het meten van serum insuline en glucose profielen na bolus insuline toediening via een patch-pomp versus een katheter-gebaseerde pomp, de reproduceerbaarheid van deze insuline profielen en het effect van de katheter draagtijd op deze profielen bij…
Deze study zal de effecten van verschillende zuivelproducten onderzoeken, welke vaak genuttigd worden in Nederland en nog niet analyseerd zijn, op de glycemische index en insuline index bij mensen. Dit zal onderzocht worden door post-prandiaal…
te kijken naar het effect van kortdurend Topiramaat behandeling op glucose, en vet huishouding en ß-cell sensitiviteit.
We veronderstellen dat tijdens een orale glucosetolerantietest, de sublinguale gemeten arteriële doorbloeding vergelijkbaar zal zijn binnen dezelfde persoon, maar verschillend tussen jongeren, ouderen en type 2 diabetes patiënten. Doelstelling is…